Instituut Gak verstrekt subsidie aan projecten voor sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid

Instituut Gak is een vermogensfonds dat subsidie verstrekt aan projecten op de terreinen sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Nederland

 

-Projecten
Instituut Gak steunt uiteenlopende projecten op de terreinen sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Nederland. Klein en groot, en binnen verschillende thema’s.

Uiteenlopende organisaties in Nederland zetten vernieuwende projecten op om mensen actief naar de arbeidsmarkt te leiden. Bijvoorbeeld door banen of leerwerkplaatsen te creëren. Maar welke vorm ook wordt gekozen, de projecten bieden ondersteuning aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat de arbeidsparticipatie in Nederland toeneemt. De projecten worden aan de volgende criteria getoetst:

-Is er in voldoende mate sprake van innovatie en van toegevoegde waarde voor de sociale zekerheid in Nederland?
-Is er aantoonbaar sprake van een behoefte?
-Is er sprake van een goede prijs/kwaliteit verhouding?
-Is de aanvrager de adequate uitvoerder?

 

-Wetenschappelijk onderzoek
Met het onderzoeksprogramma wil de Stichting kennis genereren die bij kan dragen aan de ontwikkeling van de sociale zekerheid in Nederland.

Instituut Gak stelt onderzoekers in staat om gedegen en innovatief onderzoek te verrichten op het terrein van sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland. Naast een aantal langlopende, grootschalige onderzoeksprogramma’s worden ook onderzoeksvragen gesteld die met een kortlopende studie kunnen worden beantwoord.

 

-Leerstoelen
Instituut Gak wil door middel van het instellen en in stand houden van leerstoelen aan Nederlandse universiteiten het wetenschappelijk onderwijs op het terrein van sociale zekerheid bevorderen.

Instituut Gak wil het wetenschappelijk onderwijs op het terrein van sociale zekerheid bevorderen. Dat doet de stichting onder meer door het instellen en in stand houden van (bijzondere) leerstoelen ‘Sociale zekerheid’ aan Nederlandse universiteiten. Door middel van onderwijs op dit terrein worden studenten bekend gemaakt met en zo mogelijk enthousiast gemaakt voor het brede onderwerp van sociale zekerheid. Het keuzeonderwijs onder leiding van de leerstoelhouder biedt aanvullende mogelijkheden voor studenten om zich verder in de materie te verdiepen, eventueel gevolgd door wetenschappelijk onderzoek. Zodoende ontstaat nieuwe aanwas aan academisch geschoolde beroepsbeoefenaren en onderzoekers op het gebied van de sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

 

Voor meer informatie klik hier.